loading...
بزرگ مردان کرد
مبین یحیی پور بازدید : 141 چهارشنبه 13 آذر 1392 نظرات (0)

درسال 1299 ه.ش درشهرستان بوکان متولد شده دیری نگذشت که پدرش رااز دست داد ه ومادرش نیز ازدواج می کند وسرپرستی آن رابرادر بزرگش به نام عبدلله به عهده می گیرد.

پس ازمدتی که حسن به سنّ نوجوانی رسید بابرادرش اختلاف پیدا کرده وازخانه خارج می شود وبه کارهای سخت تن می دهد ،اندکی بعد تصمیم به ترک وطن می گیرد. درخاطراتش که به صورت شعر تدوین نموده چنین می آورد که به سوی خاک کردستان عراق درحرکت بوده وقصد ان دیار نموده است.دربین راه ازشهرها وروستاهای بیشماری گذشته وشرع به ترانه خوانی درد ودل با این وآن نموده وهمراه با آن درروستا ها شروع به کارگری می نماید،وازهمان لحضات گوهر درونی خود رایافته وبه صدای دلنشین خود پی برده است وچون صدایی گیرا وحنجره ای پربار داشته همه اورا دوست داشتند.البته حسن درایام نوجوانی هم ترانه سرایی می کرده ولی مورد سرزنش برادرانش قرار می گرفته است.

مبین یحیی پور بازدید : 96 شنبه 09 آذر 1392 نظرات (1)

 

لباس مردان کرداین تفاوت در لباس مردان كردستان كرمانشاهان و آذربایجان غربی به صفر رسیده و تنها پوشاك مردان شمال خراسان كمی متفاوت از سه ناحیه ذكر شده می‏باشد . لذا لباس مردان كرد به ٢ قسمت تفكیك شده، در بخش اول مردان كرد نشین كردستان, كرمانشاهان و آذربایجان غربی و در بخش دوم لباس مردان شمال خراسان بررسی می‏شود .

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 137 جمعه 08 آذر 1392 نظرات (0)

 

 


در چند روز گذشته، مردم کُرد، دو تن از بزرگ ترین وتاثیر گذارترین  چهره های فرهنگی خود را از دست دادند . بزرگمردانی که دامنه نفوذ و تاثیر آنان از کردستان عراق وحتی کردهای سایر کشورها فراتر رفت وصبغه جهانی یافت. .کسانی که بی شک جایگزینی ندارند وبا رفتن آنان  جای خالی شان برای همیشه در تاریخ و فرهنگ کرد باقی خواهد ماند. نخست فلک الدین کاکه ای چهارشنبه هفته پیش بر اثر سکته مغزی در اربیل درگذشت و سپس شاعر پرآوازه شیرکو بی‌کس  که دیروز در پی عارضه سرطان در بیمارستانی در استکهلم دار فانی را وداع گفت.

 

 

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 325 جمعه 08 آذر 1392 نظرات (0)

شرح حال

کاک احمد مفتی زاده در بهمن ماه سال ۱۳۱۱ ه. ش در خانواده‌ای مشهور به خانواده مفتی‌ها در سنندج چشم به جهان گشود. وی فرزند محمود مفتی و او نیز فرزند علامه عبدالله دشه‌ای است که وی نیز اهل روستای دشه از توابع شهرستان پاوه بوده که بعدها در سنندج اقامت گزیده‌است. استاد علامه ملا عبدالکریم مدرس در کتاب «علماءنا فی خدمة العلم و الدین» از وی به عنوان عالمی بزرگ یاد می‌کند. کاک احمد مفتی زاده در مدارس سنتی آن دوره در کردستان ایران و عراق از جمله در شهرهای سنندج، مریوان، بیاره، سلیمانیه و... تحصیل نمود. وی عضو حزب دموکرات ایران بود و در سال ۱۳۴۱ ه.ش به همین دلیل روانه زندان شد.اتهامات وی در این دو مورد خلاصه می‌شد:
۱. مسؤلیت حزب دموکرات در شاخه مرکز (تهران) ۲. رابط حزب دموکرات کردستان ایران و ترکیه.
وی در طی سالهای زندان موفق به تجربه حالات عرفانی خاصی می‌گردد که منشأ تغییرات اساسی فکری در وی می‌گردد. که خود در این باره چنین می‌گوید:

 

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 38 جمعه 08 آذر 1392 نظرات (0)

دینْ‌کرد یا دینکرت کتاب سترگی است به زبان پارسی میانه (پهلوی)، که آن را به‌درستی "دانشنامهٔ مَزْدَیَسْنی" و یا "درسنامهٔ دین مزدایی (زرتشتی)" خوانده‌اند. واژهٔ "دینْکرد" (dēnkart در پارسی میانه) را می‌توان به "کرده‌ها (کارها)ی دینی" و نیز "نوشتهٔ دینی" برگردانید.

این گردآوردهٔ بزرگ خود دارای ۹ نسک است، که از آن میان نسکهای نخست و دوم و نیز پاره‌ای از نسک سوم آن به دستان ما نرسیده‌است

 

 

 

 

 

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 61 پنجشنبه 07 آذر 1392 نظرات (0)

ابوالمظفر، صلاح‌الدین یوسف بن ایوب بن شاذی بن مروان بن یعقوب دُوِینی تکرینی٬ ملقب به صلاح الدین ایوبی٬ (به کردیسەلاحەدینی ئەییووبی)‏٬ موسس دولت ایوبیان در مصر و شام، در سال ۵۳۲ هجری قمری در تکریت عراق متولد شد. وی از کردهای مسلمان بود که قدرت او سرزمین‌های مصر و شام و شمال عراق و یمن و حجاز را در بر گرفت. وی پیش از رسیدن به سلطنت، در دمشق ملقب به صلاح‌الدین گردید و سپس در مصر ملقب به «الملک الناصر» گردید. او توانست اغلب سرزمین‌های پادشاهی بیت المقدس و شهر قدس را آزاد سازد و این باعث آغاز جنگ سوم صلیبی به فرماندهی پادشاه فرانسه و انگلستان و آلمان گردید. .ایوبیان دودمانی کردتبار بودند که از ۱۱۷۱ تا ۱۲۶۰/۱۲۵۰م در مصر و سوریه و عراق فرمانروایی کردند. پایتخت‌های ایشان دمشق و قاهره بود.

او در دوران حکومتش سه هدف عمده را دنبال می‌کرد: استوار ساختن قدرت حکومت برای خود و خاندان ایوبی، سرکوب شیعیان و جنگ با صلیبیون؛ که به هر سه، تا حدود زیادی دست یافت.

 

 

بقیه در ادامه مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 75 پنجشنبه 07 آذر 1392 نظرات (0)

بیوگرافی و زندگینامه

محمد قاضي در سال 1292 در شهر مهاباد ديده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايي را در زادگاه خود و تحصيلات متوسطه و دانشگاهي را در تهران در رشته حقوق در سال 1318 به پايان رسانيد. در طول سا لهايي كه به مشاغل مختلف مشغول بود به شعر گفتن و ترجمه مي پرداخت. از سال 1352 با كانون پرورش قكري كودكان و نوجوانان همكاري و به ترجمه كتابهايي در اين زمينه پرداخت.نخستين ترجمه قاضي , كلود ولگرد اثر ويكتور هوگو در سال 1317 منتشر شد.

 

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 134 پنجشنبه 07 آذر 1392 نظرات (0)

درسال1942 مهاباد به مرکز فعالیت های ملی کردها در کردستان تبدیل شد و "قاضی محمد" نیز به عنوان رهبر این نهضت برگزیده شد. در ماه فوریه ی 1945 روس ها اجازه ندادند تعداد نیروهای ایرانی در منطقه ی مهاباد افزایش یابد. حزب "کومه له ی کورد-جمعیت کرد" با جدا شدن از حزب توده نقش مهمی در تحریک ملی گرایی کردها برای مقابله با ایران بازی کرد...پنج تن از سران کرد که پیش از این به همراه افسر روسی به باکو سفر کرده بودند در بازگشت"حزب دمکرات کردستان" را به رهبری "قاضی محمد" تاسیس کردند. چاپخانه ای در شهر"مهاباد" گشایش یافت تا روزنامه ی"نیشتمان" در آن تاسیس گردد.

 

                          

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 53 پنجشنبه 07 آذر 1392 نظرات (0)

کرد گرد شادروان استاد عبدالرحمن شرفکندی فرزند زنده یاد ملا محمد بور در سال 1300 خورشیدی در خانواده متدین در شهر مهاباد پا به عرصه وجود گذاشت و در سنین دو- سه سالگی به سبب فوت مادرش تلخی و سختی روزگار را لمس و احساس کرد ودر آغوش پر مهر پدر بزرگوارش پرورش واز 5 سالگی در محضر پدر خواندن و نوشتن وآموزش قران را فرا گرفت و با توجه به استعداد خارق العاده ورهنمود وارشاد پدر مدتی در خدمت عارف ربانی شیخ شمس الدین برهانی (خانقاه شیخ برهان)و نزد بزرگ مردان به کسب علم ودانش پرداخت .

 

متاسفانه در ایام شورجوانی در 17 سالگی پدرش را نیز ازدست داد و سرپرستی 

 

بقیه در ادامه ی مطلب

مبین یحیی پور بازدید : 27 پنجشنبه 07 آذر 1392 نظرات (0)

باسلام خدمت تمام  عزیزان وبلاگ بزرگ مردان کرد تا چند روز اینده شروع به کار خواهد کرد.

این ویلاگ در مورد بیوگرافی کرد ها می باشد به همین خاطر نام این وبلاگ mardankord نام گرفت

این وبلاگ شامل 5 نویسنده می باشد به نام های:مبین یحیی پور....محمد فهیمی....محمد عثمانی...محمد شیخه پور و پویا عزیزی می باشد.

که همه ی نویسنده ها سعی می کنند تا بزرگ مردان کرد شناخته بشند.

اگر می خواهید در این وبلاگ نویسنده باشید می توانید از طریق این آدرس «برای ارسال پیام کلیک کنیدبرای ما پیام ارسال کنید.

در چند روز های آینده انجمن نیز فعال می شود 

با تشکر 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 18
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 21
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 60
  • بازدید ماه : 347
  • بازدید سال : 1,713
  • بازدید کلی : 59,575